Hot Stone

Voor deze massagevorm worden gladde basaltstenen gebruikt, verwarmd tot een aangename temperatuur. Deze vulkanische stenen hebben een hoog ijzergehalte en houden daarom warmte lang vast. Tijdens een behandeling worden er warme stenen op het lichaam gelegd en tegelijkertijd wordt er met warme stenen en olie gemasseerd.
De constante afgifte van warmte zorgt er voor dat spieren soepeler worden en dat de circulatie van bloed en lymfe wordt gestimuleerd. Een heerlijke manier om te ontspannen die ook nog eens reinigend werkt!

Warme en koude stenen: veel mensen voelen zich als herboren na een hot stone-massage. onder meer omdat de warmte van de stenen tot diep in de spieren kan doordringen, waardoor de masseur effectiever kan werken. afvalstoffen worden sneller afgevoerd en dat draagt weer bij aan het ontgiften van het lichaam. ook worden de organen gestimuleerd. Een hot stone-massage is vooral prettig bij spanning en stress, spier-, gewrichts- en/of zenuwpijn, rug- en/of nekklachten, slechte doorbloeding, luchtwegaandoeningen en burnout. Verse littekens zouden bovendien sneller genezen omdat de warme stenen de celdeling in de huid activeren.

Deze massage is de laatste jaren in Amerika erg populair en is nu in Nederland aan zijn opmars bezig. Hieraan wil ik letterlijk en figuurlijk mijn steentje bijdragen. Ik hoop dat u er voor warmloopt.