Klassieke Thaise massage

Herkomst:

Thaise massage is een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie. Traditionele Thaise massage is een van de oudste genezingsmethoden van de wereld. De Thaise mensen zagen ziekte als een onbalans in het lichaam of in de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Ze werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.
Thaise massage is sterk beïnvloed door yoga en de Ayurvedische en Chinese geneeskunst. De bewegingen lijken vaak veel op die van yoga en de aandacht voor de drukpunten komt uit de Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst.
Thaise Massage is door de jaren heen wel wat veranderd door Westerse invloeden, die vanaf de jaren vijftig steeds groter werden. Traditioneel werd het door monniken in boeddhistische tempels beoefend, tegenwoordig is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand gegeven: op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels en op het strand.

Effect:

De Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering. De rekoefeningen in de Thaise massage helpen om vastzittende gewrichten los te maken, flexibiliteit te vergroten, spierspanning te verlichten, de aura en de interne organen te stimuleren en om het energiesysteem in balans te brengen.