Ontspanning

Een ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Ik gebruik hiervoor een aromatische olie waardoor ook de reuk wordt bediend.

Door onze opvoeding zijn “het lichaam”, “het verstand” en “het gevoel” vaak drie onafhankelijke delen van ons wezen geworden. We staan zogezegd ver af van ons “innerlijke en natuurlijke” niveau. Een ontspanningsmassage duurt ongeveer één uur en heeft tot doel deze delen weer bij elkaar te brengen en de balans en rust te herstellen.

Om dit te bereiken wordt het hele lichaam met rustige strijkingen en knedingen letterlijk “onder handen” genomen. Door de rust kan uw aandacht zich naar mijn handen verleggen en deze volgen. Hierdoor worden de hersens afgeleid naar het eigen lichaam en ervaar je de massage als een soort “thuiskomen”.

De basis van mijn technieken komen uit de (sport)massage maar andere, meer intuïtieve, technieken zijn in de massage geïntegreerd. Eventuele tijdens de massage vrijkomende emoties van verdriet of eenzaamheid kunnen deel uitmaken van het bevrijden van “de mens” en worden door mij volledig geaccepteerd. Respect en vertrouwen zijn woorden die hier op zijn plaats zijn.