Sabaidi-massage

Sabaidi-massage, kruidenstempel massage.

De Sabaidi-massage bestaat uit een aantal handelingen. Een meridiaan behandeling gevolgd door een voorbehandeling van warme Thaise kruidenbuidels. De Thaise kruidenmix bevat o.a. Kamfer, Citroengras, Gember, Eucalyptus, limoen etc. Allen hebben een reinigend, herstellend, verwarmend en kalmerend effect.

Daarna volgt een ontspannende Thaise oliemassage van het lichaam. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De totale behandeling duurt anderhalf uur en kan naar behoefte worden aangepast. Er is geen douche bij nodig.

De Sabaidi massage:
Brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie, Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen, vasthouden van vocht, oedeem.

Het heeft een reinigend effect op de organen en vitaliseert de bloedvaten. Het werkt preventief voor een gezond lichaam. Door middel van deze Sabaidi-massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen.

Sinds eeuwen gebruiken de Thaise mensen gedroogde kruiden om ziektes van uiteenlopende aard te behandelen. Een van de beste methoden voor het behandelen van spier- en bindweefselpijnen is middels het gebruik van een kruidenkompres.
Het gebruik van een kruidenkompres is in de middeleeuwen toegepast op soldaten die van het slagveld kwamen om snel resultaat te boeken bij ontstekingen en verwondingen. Het werd ook gebruikt om ongemak en pijn als gevolg van vermoeide en pijnlijke spieren en gewrichten te behandelen.
Thans wordt deze techniek wereldwijd toegepast. Massageklinieken gebruiken de kruidenkompressen in combinatie met Thaise massage. Dit werkt heilzaam voor de verwijdering van afvalstoffen tijdens ontstekingen, voor het verlichten van spierspanningen en het verzachten van kwetsuren en pijnen als gevolg van diverse aandoeningen zoals reuma, fybromyalgie, bindweefsel- verwondingen en zelfs menstruatiekrampen.

De gebruikte Thaise kruidenkompressen hebben zowel therapeutische als cosmetische toepassingsmogelijkheden en worden in het lichaam opgenomen via de huid en de neus. De heilzame werkingen van de kruiden hebben een weldadig effect op het lichaam.

Voorverpakte kruidenkompressen zijn geweldig in het gebruik in Spa’s en massageklinieken en praktijken. Ze worden gestoomd in een groentestomer of rijstkoker of zelfs in een magnetron en direct of indirect op de huid toegepast. Of zoals in de Spa’s in Thailand, waar het kompres in hittebehandelingen tezamen met een olie- behandeling wordt uitgevoerd met zachte ontspannende massagetechnieken onder de naam Sabaaidi.

In mijn massagepraktijk gebruik ik het kruidenkompres over de meridianen, reflexzones de buik en gewrichten zodanig dat de hitte en de kruiden diep in het weefsel geabsorbeerd kunnen worden. Tijdens het stomen komt er een intens en plezierig aroma vrij dat door de neus geïnhaleerd wordt terwijl er diep wordt geademd gedurende de behandeling.