Sport & Blessure

Veel blessureleed kun je voorkomen. Ik kan u daarbij helpen door middel van een herstelbevorderende massage na een activiteit. Maar ook preventief door het uitvoeren van functietesten. Ik adviseer over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiƫne. Mede door een regelmatige contact kan ik snel een bij u beginnende blessure herkennen en zo nodig verwijzen naar een (para)medicus.

Ik ben geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages. Zo voorkomt u, dat er nieuwe blessures ontstaan, of oude weer opspelen. Na een blessure kan ik u adviseren over herstelbevorderende maatregelen.

Bij blessurebegeleiding is er sprake van een blessure. Waarschijnlijk heb je door getraind met lichte pijn wat geleid heeft tot overbelasting. De symptomen van overbelasting worden vaak niet onderkend en met die beginnende overbelasting wordt gewoon door getraind. Beginnende overbelasting kan al snel lijden tot chronische blessures als die tekenen niet worden herkend en onderkend. Dit is het moment om je lichaam eens goed te laten onderzoeken.